26.04.2024
България Политика

Автомобилният състезател Димитър Илиев става част от екипа на Петков

Осемкратният рали шампион на България и организатор на обучения за пътна безопасност Димитър Илиев влиза в екипа на премиера Кирил Петков. Това съобщи самият Петков в началото на днешната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя.

Димитър Илиев ще стане част от Държавната агенция “Безопасност на пътищата” към Министерски съвет. Очаквам координацията, която трябва да става, да става през тази агенция. Очаквам проблемите, които Илиев поставя, да бъдат приоритизирани в най-голяма степен, заяви Петков пред присъстващите в Министерски съвет представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други експерти.

“Надявам се тази седмица решението за плащане към пътните строители да мине. То има много ясни два критерия. Първият е, че трябва да разплатим максимално бързо половината пари. Второто плащане искаме да мине през достатъчно добро ниво на проверка – не защото се съмняваме в Министерството на регионалното развитие или в АПИ, а защото тези договори са били направени неправилно, а когато са неправилно направени, трябва да има засилен контрол”. Това каза министър-председателят Кирил Петков в Министерския съвет преди държавната координационна среща по въпросите на безопасността на движението по пътя. В рамките на дискусията представителите на отговорните институции ще обсъдят приоритетите и стъпките за повишаване на пътната безопасност.

Ако бъдат изпълнени засиленият контрол и моменталното плащане, ние трябва да отворим възможността за ремонтите и тези 3 000 дупки, които са се отворили в последните 100 дни, или са били там от по-дълго време, да започнат да се ремонтират. “Витиня” да бъде поправена, след толкова катастрофи, каза още Петков.

В събитието участват заместник-министри, представители на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“, на Главна дирекция „Национална полиция“, на Агенция „Пътна инфраструктура“ и други eксперти.

Related posts

Диана Димитрова с позиция до медиите

admin

240 полицаи е разследвала прокуратурата за една година

admin

Православната църква почита Св. прор. Даниил и св. 3 отроци Анания, Азария и Мисаил

Дани Тренчева

Кацаров: Няма да има локдаун

Дани Тренчева

46 нови случая на КОВИД-19 в страната през последното денонощие

admin

Застреляха Алексей Петров

admin

Leave a Comment