22.04.2024
България Политика Свят

МВнР с позиция относно злонамерени антибългарски коментари от страна на политици и общественици в Република Северна Македония

Министерството на външните работи (МВнР) изразяват загриженост, че се води злонамерена кампания срещу страната ни, целяща  разпалване на антибългарски настроения. Позицията е на МВнР е във връзка с  поредица от провокативни и злонамерени антибългарски коментари от страна на  политици и общественици в Република Северна Македония от последните няколко дни, от Министерството на външните работи (МВнР) изразяват загриженост, че се води злонамерена кампания срещу страната ни, целяща  разпалване на антибългарски настроения.

Още по-тревожно е, че се правят опити за умишлена злоупотреба с трагичните събития в Украйна в резултат на руската военна агресия, посочват от МВнР и добавят, че подобни цинични внушения трябва да бъдат категорично отхвърлени. Никой няма право да злоупотребява с трагедията на украинския народ по подобен арогантен и безпринципен начин, заявяват от Външното ни министерство.

От МВнР изразяват загриженост за евентуално негативно отражение на подобна кампания върху позитивните тенденции на политическия диалог през последните месеци.

Related posts

Кирил Петков на разпит в прокуратурата

Норвегия премахва част от ограниченията за влизащите в страната

Дани Тренчева

Нови 1403 случая на коронавирус и 11 починали за последното денонощие

admin

Доживотен затвор за мъж, убил по жесток начин приятелката си

admin

Апостол Апостолов за изказването на Стилиян Петров: Живеем в демократично общество и всеки има правото да избере за кой от кандидатите за президент на БФС да гласува, но явно някои хора не разбират това

Дани Тренчева

Българската православна църква чества паметта на Св. Великомъченик Георги Победоносец

Leave a Comment