09.02.2023
България Темида

Апелативен съд – Варна отказа екстрадицията на руснак, разследван за укриване на данъци

Апелативният съд във Варна отмени решението на Окръжния съд в града и отказа екстрадицията на руския гражданин Алексей Алчин, поискана от съдебните власти в Руската федерация по разследване на данъчно престъпление, съобщиха от пресслужбата на съда.

Втората инстанция отмени и мярката му за неоткление. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Мотивите за решението на съда ще бъдат обявени по-късно днес.

Алексей Алчин е издирван от властите в родината му във връзка с разследване за укриване на данъци в особено големи размери. Обвиненията срещу него са, че като директор на търговско дружество се е сдобил с данните за банкови сметки на фиктивни фирми. В резултат на действията му, включително подписване на документи с невярно съдържание, на Русия са нанесени вреди за над 282.5 милиона рубли.

Според властите във Федерацията, след извършване на престъплението, Алчин се е отклонил от правосъдието и се е укрил, което е наложило да бъде обявен за международно издирване чрез Интерпол.

Деянието, за което чуждият гражданин е обвинен, е извършено през 2015 г. Издирването му е започнало през 2018 г., а през април 2021 г. е бил привлечен като обвиняем.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Парламентът забрани продажбата на райски газ на непълнолетни

admin

Три работни групи ще обсъждат трасето на „Струма“ през Кресненското дефиле

Дани Тренчева

БСП ще организира лидерска среща

admin

Внимание, студено време! Жълт код в 25 области на страната

admin

Разследват лекар за фиктивни прегледи и фалшиви документи

Дани Тренчева

Ще плащаме ли по-ниски сметки за парно

admin

Leave a Comment