23.04.2024
България Темида

Апелативен съд – Варна отказа екстрадицията на руснак, разследван за укриване на данъци

Апелативният съд във Варна отмени решението на Окръжния съд в града и отказа екстрадицията на руския гражданин Алексей Алчин, поискана от съдебните власти в Руската федерация по разследване на данъчно престъпление, съобщиха от пресслужбата на съда.

Втората инстанция отмени и мярката му за неоткление. Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване. Мотивите за решението на съда ще бъдат обявени по-късно днес.

Алексей Алчин е издирван от властите в родината му във връзка с разследване за укриване на данъци в особено големи размери. Обвиненията срещу него са, че като директор на търговско дружество се е сдобил с данните за банкови сметки на фиктивни фирми. В резултат на действията му, включително подписване на документи с невярно съдържание, на Русия са нанесени вреди за над 282.5 милиона рубли.

Според властите във Федерацията, след извършване на престъплението, Алчин се е отклонил от правосъдието и се е укрил, което е наложило да бъде обявен за международно издирване чрез Интерпол.

Деянието, за което чуждият гражданин е обвинен, е извършено през 2015 г. Издирването му е започнало през 2018 г., а през април 2021 г. е бил привлечен като обвиняем.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Прокуратурата: Депутат да наруши ковид карантината е маловажно

Буяр Османи се срещна с българската прокуратура

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Прогноза за времето – 8 декември

Дани Тренчева

МОН получи 700 000 теста за COVID-19

Дани Тренчева

Тир се заби в къща в Монтанско

Leave a Comment