19.03.2024
България

Михайлова: Мораториумът върху цените трябва да остане до края на април

Потребителите са в огромно затрудение. ПГ на „Възраждане” смята, че мораториумът върху цените на тока и парното трябва да остане поне до края на месец април, а не каквото е предложението до края на март. Това каза в ефира на „Твоят ден” депутатът от „Възраждане” Искра Михайлова. По думите й предложението е заради по-студените региони на страната.

„Текат дебати по предложението, ще видим в каква форма ще го подкрепим. Излъчихме представител във временната комисия, която ще се занимава с проблема.

Във връзка с контрааргументите за евентуален фалит на дружества след приемане на забраната, Михайлова обясни, че ПГ на „Възраждане” има предложение в тази връзка.

„Подготвили сме предложение да се направи справка за състоянието на всички топлофикации, за да се види дали твърденията, които витаят в публичното пространство за фалити на дружества, са реални. Имаме и предложение по отношение на фонда за подпомагане на ВиК в него да попаднат училищата и болниците”, каза още тя.

Иска Михайлова коментира още, че диалогът в НС се случва изключително трудно.

„Парламентът като състав е с много нови народни представители. Четем правилника и спорим с по-старите парламентарни групи, които правят всичко възможно да не се работи по същество. Във временната комисия вчера говорихме за процедури часове наред, преди да преминем към съществения дебат, който беше около 15 минути. Трябва да се фокусираме и да преодолеем кризисната ситуация в самото начало. Трудно е с разнородната управляваща коалиция и още по-разнородната опозиция”, допълни депутатът.  

Искра Михайлова препотвърди позицията на ПП „Възраждане” за отпадане на зелените сертификати за всички, както и премахване на тестването на учениците.

Източник: NOVA

Related posts

2180 са новозаразените с коронавирус у нас през изминалото денонощие

Дани Тренчева

Комитова: Докладът за състоянието на АМ „Струма“ е готов

Дани Тренчева

Природният газ поскъпва с близо 10% от 1 декември

Дани Тренчева

Наличието на „Гражданска отговорност“ при ГТП ще се установявава вече по електронен път

Дани Тренчева

Бременна жена и военен са задържани за каналджийство

admin

Близо 8200 паралелки отново в клас след старта на тестването

Дани Тренчева

Leave a Comment