03.05.2024
България Политика Свят

МВнР с позиция относно злонамерени антибългарски коментари от страна на политици и общественици в Република Северна Македония

Министерството на външните работи (МВнР) изразяват загриженост, че се води злонамерена кампания срещу страната ни, целяща  разпалване на антибългарски настроения. Позицията е на МВнР е във връзка с  поредица от провокативни и злонамерени антибългарски коментари от страна на  политици и общественици в Република Северна Македония от последните няколко дни, от Министерството на външните работи (МВнР) изразяват загриженост, че се води злонамерена кампания срещу страната ни, целяща  разпалване на антибългарски настроения.

Още по-тревожно е, че се правят опити за умишлена злоупотреба с трагичните събития в Украйна в резултат на руската военна агресия, посочват от МВнР и добавят, че подобни цинични внушения трябва да бъдат категорично отхвърлени. Никой няма право да злоупотребява с трагедията на украинския народ по подобен арогантен и безпринципен начин, заявяват от Външното ни министерство.

От МВнР изразяват загриженост за евентуално негативно отражение на подобна кампания върху позитивните тенденции на политическия диалог през последните месеци.

Related posts

Министерството на електронното управление предприема инициатива за безопасен интернет за децата

Митничари откриха недекларирани над 80 хиляди лева в дамска чанта

Белгия въвежда четиридневна работна седмица

Дани Тренчева

Откриха марихуана в джантата на кола

admin

Петков: Военната агресия, на която ставаме свидетели, е абсолютно неприемлива

Дани Тренчева

4955 са новите случаи на коронавирус, 13,6 на сто положителни проби

Дани Тренчева

Leave a Comment