29.03.2024
България Политика

Нови правила за работата на депутатите

Нови правила за работата на депутатите. От днес всеки народен представител ще влиза в сградата на парламента само срещу зелен сертификат. Тази седмица първата комисия е насрочена за вторник, а пленарните дебати започват в сряда. Очаква се тогава да бъде и най-напрегнато заради новите изисквания.

При служебния вход на парламента вече е разположен пункт, в който всички депутати без зелени сертификати ще трябва да се тестват. Изследванията народните представители и техните сътрудници ще заплащат сами. Тестовете на администрацията и журналистите ще се поемат от бюджета на Народното събрание.

Днес повечето от служителите в администрацията влязоха след тестване или със зелен сертификат. „Създадени са условия за проверка на сертификатите на входовете на Народното събрание. Има и мобилни устройства. Показването на резултата от изследване или зелен сертификат е въпрос на лична отговорност на всеки гражданин и на всеки народен представител, съответно. Предполагам, че всеки ще предостави тази необходима информация”, коментира говорителят на пресцентъра на парламента Теодора Димитрова.

През днешния ден и от Министерството на образованието обявиха, че във всичките им сгради ще се изисква зелен сертификат. В края на седмицата се очаква мярката да се приложи и в Министерския съвет.

Източник: NOVA

Related posts

Обсъждат сериозно затягане на мерките в редица области

Дани Тренчева

Частична парализа и недостиг на кислород след райски газ!

admin

Кирил Петков: Това са едни страхливци

admin

Стрелба след пиянска свада

admin

КЗП започва масови проверки по магазините

admin

Синдикати са против тестове за учениците да се плащат от училищата

Дани Тренчева

Leave a Comment