28.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Ученици от училището в село Крупник отбелязаха Международния ден на рециклирането

Учениците от Групата за допълнителна подкрепа в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник се включиха активно в инициативата https://thespot.bgbeactive.org/, посветена на Международния ден на рециклирането – 18 март.

В рамките ѝ децата направиха илюстрации, описващи процеса на рециклиране и необходимостта всички заедно да пазим планетата чиста.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен. За поредна година сдружението ще координира дейности в мрежа от над 2000 училища, за които ще осигури ресурси и подкрепа и ще насърчи преподавателите да ангажират децата с важни теми за разделното събиране, рециклирането и опазването на природата. Освен в училищата кампанията ще обедини десетки градове в страната, в които ще се проведат инициативи посветени намаляването на отпадъците и рециклирането

Global Recycling Day се отбелязва на 18 март за пети път по инициатива на Global Recycling Foundation. Темата през тази година е “Герои на рециклирането” #RecyclingHeroes с цел да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Related posts

Заради наложените противоепидемични мерки от МЗ, Община Благоевград припомня, че електронните услуги в сайта на администрацията са на разположение за жителите на града

Дани Тренчева

Късметлията, извадил Богоявленския кръст от река Брежанска посети Центъра за настаняване от семеен тип в селото

Дани Тренчева

Благоевградското село Зелен дол е на воден режим през лятото – защо никой не се ангажира с решението на проблема?

admin

Детско юношеската школа на Пирин – Благоевград: Съмнения, надежди, лъжи и перспективи за децата

admin

Кметът на Симитли Апостол Апостолов стана парламентарен сътрудник на депутата К. Стойков от Петрич

admin

И Кресна без улично осветление

Дани Тренчева

Leave a Comment