27.04.2024
Без категория България

Прогноза за времето

Предимно облачно ще се задържи днес, с валежи от дъжд основно в централните и източните райони от страната, а временни намаления на облачността ще има главно в Югозападна България. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14°, в София – около 10°.

 

През нощта на отделни места, а утре в повече райони, главно в Западна България, ще има валежи от дъжд. По-интензивни ще бъдат в крайните югозападни части от страната. Минималните температури ще бъдат между 2° и 7°, максималните – от 7° до 12°, в София – около 7°. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България – временно силен вятър от изток-североизток.

 

Облачно и с валежи ще бъде в планините, като границата м/у дъжд и сняг ще бъде на около 1000 метра. Временно интензивни ще са валежите в Рило-Родопската област. Ще бъде ветровито с умерен, временно силен югоизточен вятър. Максималните температури в планинските курорти ще са около нулата.

По-често значителна ще е облачността и утре в по-голямата част от континента, в Източна Европа ще бъде и мъгливо. Валежи от дъжд ще има и на много места в Италия, в отделни райони интензивни и значителни по количество.

Облачно и със значителни валежи от дъжд ще бъде и в западните части на Балканите, а в планинските райони там ще вали сняг.

У нас температурите през новата седмицата постпенно ще се понижават. Ще преобладава облачно време, ще има и валежи, които със застудяването ще се примесват и ще преминават в сняг.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Спецоперация в четири области на страната

admin

Транспортна стачка блокира Германия

admin

КТ „Подкрепа“: Подкрепяме увеличението на минималната работна заплата на 710 лв., но подчертаваме, че то е крайно недостатъчно

admin

Почитаме трима светци

admin

„Досиетата Пандора“: Делян Пеевски не е декларирал три офшорки, чака се проверка

Дани Тренчева

Христо Иванов призова двете кандидатури за управител на БНБ да бъдат оттеглени

admin

Leave a Comment