26.04.2024
Благоевград България Пулсът на Югозапада

Спецоперация в четири области на страната

Приключи спецоперация за противодействие на данъчните измами в четири области на страната, съобщиха от МВР. Проверени са общо 54 търговски обекта в зеленчукови борси на територията на областите Благоевград, Пловдив, София и Стара Загора.

Действията на МВР, съвместно с Националната агенция за приходите и Агенцията по безопасност на храните започнаха на 16 март. При акцията е извършена проверка на 103 души и 76 превозни средства. Съставени са 14 акта за установени административни нарушения, 28 констативни и девет предупредителни протокола, а от служители на Пътна полиция са издадени 10 фиша за нарушения на Закона за движение по пътищата.

Органите на реда са установили и два нерегламентирани склада за плодове и зеленчуци. Предприети са стъпки за възбрана на търговска дейност на установените в тях количества, пристъпено е и към запечатването на пет обекта.

БТА припомня, че освен тази операция, в последните две седмици от МВР провеждат активни действия в различни райони на страната по линия на противодействие на битовата престъпност, безопасността на пътя и нарушения, свързани с изборното законодателство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Д-р Атанасова: Рисковете за здравето на пациенти с онкологични заболявания растат пропорционално с увеличаване случаите на COVID

admin

Измама с продажба на дърва за огрев

admin

Служители на ГДНП задържаха мъж, издирван от австрийските власти

Дани Тренчева

Отбелязваме празника на Света Петка

Дани Тренчева

Отличие за пожарникарите, спасили две бебета в Благоевград

Дани Тренчева

Майката на Семерджиев: Синът ми не взима наркотици

admin

Leave a Comment