21.03.2023
Covid-19 България

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември

Ще се отразят ли здравните мерки на вота на 14 ноември? И ще повлияе ли управлението на коронакризата на резултата от вота? Отговор на тези въпроси дадоха социологът Андрей Райчев и политологът Стойчо Стойчев в ефира на „Здравей, България”.

Според Райчев ваксината е единственото „лечение” срещу страха, породен в хората. Той е на мнение, че трябва усилена дискусия, както и положителни примери на хора, които са имунизирани.

„От самото начало се разделихме на три – 20% смятат, че това е преувеличено. Други 20% смятат, че е настъпил апокалипсис и се затвориха. 50 на сто са нито така, нито иначе. Те се „лашкат” между мненията. Тях също ги е страх. Толкова ги изплашихме в началото с трупове и прочие, че сега ги е страх и от ваксините. Това е свръхстрах, побъркване”, смята социологът.

Според Стойчев обаче, ако фрапиращите кадри от Италия в началото на пандемията бяха скрити, хората също са щели да критикуват и това.

„Тук се прояви нашата несъстоятелност по отношение на членството ни в ЕС. Вместо да се интегрираме, ние се прилепихме към него. Като общество очакваме да получим високи стандарти на живот, без да даваме нищо в замяна – като поведение, като организация на ежедневните ни дейности. Разликата между нас и Западна Европа е ясна”, каза политологът.

Related posts

Почитаме Св. Иван Рилски Чудотворец – закрилника на българския народ

admin

Жребий определи кои двама души излизат от КЕВР

Дани Тренчева

Младеж запали апартамента си в Хасково

admin

14 са новите случаи на COVID-19 в Благоевград

Испания намалява карантината на заразени с Covid-19 без симптоми

Дани Тренчева

ДПС: Следващият президент трябва да бъде стожер на Конституцията

Дани Тренчева

Leave a Comment