27.04.2024
112 България

Жестокото убийство в Пазарджик

Имало е двама преки очевидци на убийството на 21-годишния Ангел Здравков, стана ясно вчера от изказване на наблюдаващия прокурор Георги Кацаров след заседанието на Окръжен съд Пазарджик. Вчера магистратите решиха да оставят обвинения в убийството на Ангел – Никола Кацаров, в ареста.

Според съда има достатъчно данни за авторство на деянието. Освен това, ако е на свобода, той може да извърши друго престъпление или да се укрие. Докато течеше мярката за неотклонение на 18- годишния младеж, близки и приятели изпращаха Ангел в последния му път.

Кацаров отказа да разкрие самоличността на двамата свидетели. Вече стана ясно, че един от тях е приятелката на Ангел. Още след убийството на 29 септември от разследването обявиха, че мотивът Райчев да посегне на Ангел е ревност.

Приятелката на Никола скъсала с него и тръгнала с Ангел. Във фаталния ден Райчев отишъл при изгората си, за да я накара да се върне при него. Там бил и Здравков. Райчев извадил нож и пробол два пъти опонента си. Младият мъж издъхнал от кръвозагуба на път за болницата, пише Телеграф.

По думите на Кацаров се чака изготвянето на съдебномедицинска експертиза, която да покаже механизма на причиняване на смъртта. В зависимост от нейното заключение обвинението срещу Райчев може да се промени в по-тежко, а именно за умишлено убийство по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, което предвижда и по-строго наказание.

Обвинителят спомена и за чат, в който обвиняемият е проявил агресия преди убийството. В него участвало и трето лице. Прокурорът бе категоричен, че Райчев не се е предавал доброволно, а е бил установен на централна жп гара в София и заловен.

Related posts

Президентът Румен Радев издаде указ за съставяне на кабинет

admin

Отпада забраната за извършване на планови операции в болниците

Дани Тренчева

Бизнесът иска КСНС и среща с Петков заради високите цени на тока

Дани Тренчева

СЗО: Да не се затварят училищата в Европа като мярка срещу COVID-19

Дани Тренчева

Майката на Семерджиев: Синът ми не взима наркотици

admin

Единият от простреляните снощи мъже е настанен във ВМА, а другият е освободен за домашно лечение

Leave a Comment