13.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Ученици от училището в село Крупник отбелязаха Международния ден на рециклирането

Учениците от Групата за допълнителна подкрепа в Средно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник се включиха активно в инициативата https://thespot.bgbeactive.org/, посветена на Международния ден на рециклирането – 18 март.

В рамките ѝ децата направиха илюстрации, описващи процеса на рециклиране и необходимостта всички заедно да пазим планетата чиста.

Световният ден на рециклирането е инициатива, която официално се координира в България от сдружение BG Бъди активен. За поредна година сдружението ще координира дейности в мрежа от над 2000 училища, за които ще осигури ресурси и подкрепа и ще насърчи преподавателите да ангажират децата с важни теми за разделното събиране, рециклирането и опазването на природата. Освен в училищата кампанията ще обедини десетки градове в страната, в които ще се проведат инициативи посветени намаляването на отпадъците и рециклирането

Global Recycling Day се отбелязва на 18 март за пети път по инициатива на Global Recycling Foundation. Темата през тази година е “Герои на рециклирането” #RecyclingHeroes с цел да бъдат популяризирани историите на хора, общности и градове, за които намаляването на отпадъците и рециклирането са приоритет.

Related posts

45- годишна жена от село Бело поле изчезна мистериозно

admin

Децата от детската градина в село Долно Осеново казаха „НЕ“ на насилието

Дани Тренчева

Ново повишение на цените на такситата в Благоевград

Дани Тренчева

Учители и ученици от училището в село Долно Осеново с поредица от инициативи за Световния ден на розовата фланелка

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) се изправя срещу „Спортист 2009“ (Своге)

Дани Тренчева

„Септември“ (Симитли) и „Литекс“ играят в събота

admin

Leave a Comment