20.06.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Благоевградски бизнесмен с гневен отговор към ръководството на Община Благоевград

Управителят на фирма „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД Николай Динков излезе с отговор на отправени критики от страна на общинското ръководство в Благоевград. Поводът е дългогодишен спор относно ремонта на централна улица в областния център. Публикуваме отговора на Николай Динков без редакторска намеса:

„Обръщам се към благоевградчани с апел да бъдат разумни и да не се поддават на предизборни манипулации, става дума за публикации в местна медия в които ме обвиняват за състоянието на  ул. „Елин Пелин“.

 Фирма „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД спечели гореспоменатата обществена поръчка за сумата от 125 980, 51 лв. и договорът бе подписан на 28.04.2021 г., но поради проблеми с проекта, бяха спрени строителните дейности на 07.06 2021 г. Когато Стоянов встъпи в длъжност, се проведе среща между него, мен, Дюлгеров и представители на общинската надзорна фирма. Тогава кметът Стоянов обеща, че до седмица от встъпването му в длъжност ще бъдат премахнати всички пречки по изпълнение на този обект и така 2 години по-късно както всички знаем цените се увеличиха драстично и фирмата „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД поиска от общината 20 хил.лв., за да може да довърши обекта без печалба. Общината отказа. На 24.03. 2023 г. фирмата изпълнител върна аванса от 18 897.08 лв., който е получила при подписването на договора. Тук трябва да се спомене, че фирмата за тези две години е платила повече пари за застраховки на обекта, отколкото е получила като аванс. Многократно служители на фирмата се интересуваха кога община Благоевград ще коригира обекта, за да започне изпълнението му, но ресорните общински служители отговаряха, че всеки момент всички документи ще бъдат готови или изобщо не си вдигаха телефоните. С тези действия си пролича колко бяха заинтересовани тези общински служители за живущите на тази кална улица.

Та сега да попитам – Защо новата обществена поръчка е за сумата от 400 960,91 лв. с ДДС, а иска от „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД да изпълни обекта за сумата от 125 980, 51 лв.? Защо не пуснаха веднага след връщането на аванса нова обществена поръчка, за въпросната улица, а чакаха 5 месеца? Това, заради кандидаткметската кампания ли е? Защо когато фирмата „ВИП ТРЕЙД ЕНД БИЛД” ЕООД поиска 20 хиляди лв. за да довърши обекта, Стоянов отказа, а сега пуска нова обществена поръчка с близо 300 000 лв. отгоре? Защо, когато уж всички документи и проекти бяха готови и искаха фирмата да извърши строително монтажните дейности, а сега пускат нова обществена поръчка – инженеринг?

Тези хора тънат в кал и мрак не заради фирмата, както предизборно се опитват да втълпят, а заради компетентните служители на община Благоевград. Съгласно договора, подписан между фирмата и общината цената на тон асфалт е била 100 лв. с ДДС, а сега този асфалт е с 30-40% по – висока цена. Целта на фирмата изпълнител беше да изпълни обекта без нито един лев печалба и никакви пари за труд на работниците. Докога общината в лицето на сегашното ръководство ще крие своята некомпетентност и безотговорност като прехвърля вина върху фирмите и гражданите на община Благоевград.

Ако някоя фирма изпълни този обект за сумата от 125 980, 51 лв. – тротоари, бордюри, 40 см. основа и два слоя асфалт, шахти, осветление, маркировка, пътни знаци и др. аз като меценат на Благоевград лично ще платя сумата от 125 980, 51 лв. – каза като заключение г-н Динков.“

Related posts

Половината ученици от 5-ти до 12-ти клас в Благоевградска област се връщат в клас

Дани Тренчева

Коледарчета от филиала на ДГ „Радост“ в село Крупник полазиха кмета Иванка Чакалска, а тя ги дари с подаръци

Дани Тренчева

Двама задържани за шофиране след употреба на алкохол в Югозапада

Част от улиците в Симитли остават без водоподаване от 17 до 24 март

Земетресение разлюля Югозападна България

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов и жители на Крупник почетоха паметта на Гоце Делчев

admin

Leave a Comment