27.06.2022
България

Утре „Булгаргаз“ внася предложение за намаление на цената на газа с поне 17%

„Утре „Булгаргаз“ ще внесе предложение за намаление на цената на газа с поне 17%.“ Това съобщи бившят директор на „Булгаргаз“ Николай Павлов в ефира на БНТ.

Той смята, че дружеството е в отлично финансово състояние и с много добър авторитет.

„Булгаргаз“ е доста апетитно дружество и огромен фактор на пазара, това е пазар за близо 3 милиарда лева и е доста апетитна хапка“, коментира Павлов.

Според него „Булгаргаз“ не може да бъде приватизирано, защото няма активи.

„Беше включен целият инструментариум, включително полицейски, за да се натиска дружеството и ръководството, включително и в момента в блока, в който живея, има дежурна полицейска кола. Тези неща очевидно се правят, за да се сплаши ръководството. След проверката на БЕХ констатациите бяха несъстоятелни, некоректни и невярни. Ще публикуваме на сайта на „Булгаргаз“ днес тази проверка“, заяви бившят директор.

Павлов смята, че при проверката на ДАНС е установено, че дружеството си „върши работата много добре“.

„Не очакваме да бъдат открити нарушения. Ако вземем грешно решение по отношение на договори, това може да коства стотици милиони долари на компанията и на държавата. Цялата документация за азерския газ, за газовата връзка Гърция – България е в Министерството на енергетиката, БЕХ и Министерския съвет. Печалбите, които реализираме ги наливаме под формата на дивиденти в Българския енергиен холдинг и оттам в държавата“, каза той.

Припомняме, че преди дни Съветът на директорите на Българския енергиен холдинг (БЕХ) освободи целия борд на директорите на „Булгаргаз“

Related posts

КЕВР прекрати заседанието си след мораториума на НС

Дани Тренчева

Експерт: Режимът на тока увеличава риска от катастрофи

Дани Тренчева

МОН с разяснения по тестването на учениците

Дани Тренчева

Оставките в ДБ няма да попречат на преговорите за кабинет

Дани Тренчева

Депутатите не приеха доклад, според който няма нито един констатиран случай на неправомерно прилагане на СРС за 2020 година

admin

Проф. Аргирова пред Кирил Петков: Има опасност България да стане COVID-гето

Дани Тренчева

Leave a Comment