25.09.2023
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 30-годишнината си с научна конференция

Юбилейна научна конференция „Предизвикателства пред съвременната икономическа наука – устойчивост и дигитализация“ се проведе онлайн в платформата “BigBlueButton”. Научният форум бе посветен на 30-годишнината от създаването на Стопанския факултет и 45-годишнината от основаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Приветствие към участниците в конференцията отправи деканът на Стопанския факултет проф. д-р Преслав Димитров.

В научния форум участваха изследователи от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, Икономическия университет – Варна, Лесотехническия университет – София, Нов български университет, както и от университети в Русия, Турция, Албания и Канада.

Конференцията се проведе в две работни секции – „Икономика и управление. Дигитални трансформации“ с модератор проф. д-р Преслав Димитров и „Туризъм и устойчиво развитие“ с модератор проф. д-р Мария Станкова. По време на научния форум бяха представени изследвания, посветени на актуални проблеми от сферата на финансите, маркетинга, регулирането на икономиката, устойчивото развитие и туризма и последствията от COVID кризата.

Related posts

Днес Благоевград е без градски транспорт заради протест на превозвачите

В Банско ще отбележат с богата програма годишнините, свързани с Паисий Хилендарски

Община Симитли организира безплатен превоз за Похода на свободата до връх Кръста, край село Ракитна

Дани Тренчева

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места във връзка с щетите, нанесени от поройните дъждове

Дани Тренчева

Ръст на болните от Covid-19 в Дупница

admin

Учениците в община Петрич преминават изцяло в обучение от разстояние в електронна среда

Дани Тренчева

Leave a Comment