27.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стопанският факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 30-годишнината си с научна конференция

Юбилейна научна конференция „Предизвикателства пред съвременната икономическа наука – устойчивост и дигитализация“ се проведе онлайн в платформата “BigBlueButton”. Научният форум бе посветен на 30-годишнината от създаването на Стопанския факултет и 45-годишнината от основаването на Югозападния университет „Неофит Рилски“.

Приветствие към участниците в конференцията отправи деканът на Стопанския факултет проф. д-р Преслав Димитров.

В научния форум участваха изследователи от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ – Свищов, Икономическия университет – Варна, Лесотехническия университет – София, Нов български университет, както и от университети в Русия, Турция, Албания и Канада.

Конференцията се проведе в две работни секции – „Икономика и управление. Дигитални трансформации“ с модератор проф. д-р Преслав Димитров и „Туризъм и устойчиво развитие“ с модератор проф. д-р Мария Станкова. По време на научния форум бяха представени изследвания, посветени на актуални проблеми от сферата на финансите, маркетинга, регулирането на икономиката, устойчивото развитие и туризма и последствията от COVID кризата.

Related posts

Започва приемът на заявления за ползване на открита площ за продажба на мартеници

Дани Тренчева

Симитли се преклони пред героите, освободили България преди 144 години!

Дани Тренчева

Мъж е пострадал след ПТП на пътя между гр. Симитли и гр. Разлог

admin

БЧК разкрива двудневни мобилни кабинети за ваксинация срещу COVID – 19 в Община Симитли

admin

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Безжични технологии и електромагнитна съвместимост“

Дани Тренчева

Община Сандански осигури веноскоп за детско отделение в МБАЛ „Югозападна болница“ – Сандански

Дани Тренчева

Leave a Comment