19.04.2024
Пулсът на Югозапада Разлог

Община Разлог започна ремонт на помещенията в сградата на кметството в село Баня

Община Разлог започна ремонт на помещенията в сградата на Кметство село Баня, където временно ще бъдат предоставяни здравни грижи и услуги.
“Започнахме ремонт и частично реконструиране на първия етаж, с цел временното предоставяне на здравни грижи услуги за жители и гости на селото в сградата на Кметството. Дейностите са съобразени спрямо всички здравни изисквания и стандарти, кабинетите ще бъдат оборудвани с необходимата техника, а порталите към тях ще бъдат разширени- за лесен достъп на всички пациенти!”, поясни инж. Гърменов, кмет на община Разлог.
На първия етаж в Кметството е предвидено разположението на два здравни кабинета- на общопрактикуващия лекар д-р Русков и зъболекарски кабинет – на д-р Гърменлиева, място за манипулационна, кабинет за женска консултация, а за удобство на посетителите – чакалня и мокри помещения.
Припомняме, че преместване на здравните услуги бе наложено, във връзка с тежкото състояние на Здравната служба в селото. В края на предходната година, инж. Гърменов, г-н Гюров, Магда Първанова, кмет на село Баня, заедно с медиците, взеха единодушно решение, за временно преместване на здравните услуги в сградата на Кметство – Баня.
“Своевременно Община Разлог е в процес на изготвяне основен проект за реконструкция на рушащата се сграда, в която повече от 30 години медиците практикуват своята дейност. Придържаме се към реализиране целта на Общината за качествено 24- часово предоставяне на съответните услуги, превръщайки Здравната служба в модерен здравен център.”, допълни зам.- кметът на община Разлог – Иван Гюров.

Related posts

За първи път Техническият факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще обучава студенти в магистърската програма „Безжични технологии и електромагнитна съвместимост“

Дани Тренчева

Мокри и на места хлъзгави пътища в област Благоевград

Дани Тренчева

Нови противоепидемични мерки в Благоевградска област

Дани Тренчева

Кметът Апостол Апостолов награди осем деца от община Симитли, участвали в конкурса „Обичам коледно – новогодишните празници, защото…“

Дани Тренчева

Nasdaq Drops More Than 1% as Intel and Twitter Worse Lead Tech Rout

admin

Окончателно: ВАС спря процедурата за възлагане на обществена поръчка за изграждане на ключова улица в Благоевград

admin

Leave a Comment