28.11.2022
Пулсът на Югозапада Симитли

Успешен 1-ия кръг на РШ по мотокрос за клубовете от Симитли

116 състезатели от 29 клуба взеха участие в първия кръг от Републиканския ни шампионат по мотокрос за сезон 2022 „Grand prix Kippen“ на мотополигон „Докса баир“ край Кортен, провел се в периода 2 – 3 април.

В първия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос клуб „Александър моторспорт” взе участие с 90 % от състезателния си състав. Отборът ни завърши надпреварата с две втори и едно четвърто място.

Александър Тасев взе среброто в клас МХ 65. , където борбата беше доста оспорвана. Състезателят стартира в първия манш от 20-та позиция, но успя да финишира на трето място, благодарение на много доброто си каране. Вторият манш започна от четвърта позиция и завърши втори. Общият сбор от точки му осигури второто място.

Четвъртото място за отбора отново е за Александър Тасев в клас 85-кубикови. Това бе дебютното му участие в този по-горен клас.

Другият успех за клуба донесе Жулиян Георгиев, състезател в клас МХ1 през сезон 2022. Той финишира на трето място в първия манш и второ място във втория, което му донесе среброто в общото класиране.

Георги Георгиев (65 кубика) не успя да участва в състезанието, заради техническа повреда.

Димитър Грозданов от „МХ Тийм Симитли” записа четвърто място в 1-ия кръг.

В първия манш, в клас МХ 2, Митко финишира втори, но заради повреда по мотора във втория манш, мотоциклетистът завърши кръга четвърти. Въпреки това успя да си спечели 24 точки.

Следващото състезание е на 16 – 17 април край Севлиево, когато ще се проведе 2-ия кръг от Републиканския шампионат.  

Related posts

Дирекция „Социално подпомагане“ – Благоевград стартира кампания за предоставяне на еднократната финансова подкрепа за отопление в размер на 300 лева

Дани Тренчева

На 9 май започва планова профилактика на водопроводната мрежа в община Симитли

admin

Курбан за Св. Мина в „Каменния град“ под връх Пирин

Дани Тренчева

Боби „Хапчето“ падна с 50 гр. кокаин на входа на Благоевград

admin

Пускат движението през автотунела за Рилския манастир

Дани Тренчева

Адв. Иван Димитров отново повежда листата на „Демократична България “ в област Благоевград

admin

Leave a Comment