18.04.2024
Covid-19 Пулсът на Югозапада Симитли

И тази седмица учебните занятия в община Симитли продължават да са на ротационен принцип

И тази седмица учебните занятия в община Симитли продължават да са на ротационен принцип, тъй като заболеваемостта от коронавирус е в границите на 500/ 100 000 души по данни от Регионална здравна инспекция – Благоевград.

Изключение ще бъде направено за учениците от начален етап, чиито родители изрично са декларирали съгласието си – децата им да бъдат тествани за COVID – 19. Първото тестване на учениците в трите училища на територията на община Симитли – СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – село Крупник и Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново се проведе миналата сряда, а следващото е на 16 ноември (вторник).

Данните на здравната инспекция в Благоевград във връзка с епидемиологичната обстановка показват, че през последното денонощие новооткритите случаи на COVID – 19 са 32 броя. Заразната заболяемост е 886 броя на 100 000 души население за 14 дни.

Related posts

Новият подвариант на Омикрон вече е у нас

Дани Тренчева

Австрия премахва локдауна за ваксинираните

Дани Тренчева

Да оцелееш в България: Когато токът струва 411 лв. за MWh, а хлябът надхвърли 2 лв.

Дани Тренчева

Маруся Филатова: В плана ни за интегрирано развитие ще бъде дефинира нова визия, стратегическите цели и приоритетите за развитието на община Симитли в периода 2021 – 2027 г.

Дани Тренчева

Доц. Гломб: Делта и Омикрон може да циркулират едновременно у нас

Дани Тренчева

149 години безсмъртие! Симитли се прекланя пред Апостола на свободата – Васил Левски

Дани Тренчева

Leave a Comment