21.02.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стартира приемът на документи за магистърски програми в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява прием на документи за  обучение по магистърски програми от зимния семестър на учебната 2022/2023 година.

Срокът за подаване на документи е от 1 септември 2022 г. до 23 септември 2022 г. Документите се подават при секретаря на съответния факултет.

Сред новите специалности, по които ще се обучават студенти през новата академична година, са  „Социалнопедагогическа подкрепа и закрила на деца“, „Спортна анимация в училище“, „Кинезитерапия“, „Управление на здравните грижи“, „Спортна подготовка в детско-юношеската възраст“, „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“ и др.

Приемът на студенти в образователно-квалификационна степен „Магистър“ за магистърски програми е в рамките на наличния капацитет на професионалното направление.

Съгласно Постановление № 283 от 19.08.2021 г. на Министерския съвет от такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите от професионалните направления 1.3. Педагогика на обучението по…, 4.1. Физически науки, 4.2. Химически науки и 4.5. Математика.

Подробна информация за условията за кандидатстване и необходимите документи е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg.

Related posts

„Български възход“ откри предизборната си кампания в Благоевград

admin

Почистиха тунелите „Железница“ и „Кресна“ на Е-79

admin

„Югозападна болница“ очаква финансова помощ за борба с COVID-19

Дани Тренчева

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

Спецакция в Басейновата дирекция в Благоевград

Дани Тренчева

Младеж от Петрич блъсна и уби пешеходец

Leave a Comment