20.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Стартира приемът на документи за магистърски програми в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Югозападният университет „Неофит Рилски“ обявява прием на документи за  обучение по магистърски програми от зимния семестър на учебната 2022/2023 година.

Срокът за подаване на документи е от 1 септември 2022 г. до 23 септември 2022 г. Документите се подават при секретаря на съответния факултет.

Сред новите специалности, по които ще се обучават студенти през новата академична година, са  „Социалнопедагогическа подкрепа и закрила на деца“, „Спортна анимация в училище“, „Кинезитерапия“, „Управление на здравните грижи“, „Спортна подготовка в детско-юношеската възраст“, „Надеждност, ергономия и инженерен дизайн“ и др.

Приемът на студенти в образователно-квалификационна степен „Магистър“ за магистърски програми е в рамките на наличния капацитет на професионалното направление.

Съгласно Постановление № 283 от 19.08.2021 г. на Министерския съвет от такси за целия курс на обучение ще бъдат освободени студентите, приети в специалностите от професионалните направления 1.3. Педагогика на обучението по…, 4.1. Физически науки, 4.2. Химически науки и 4.5. Математика.

Подробна информация за условията за кандидатстване и необходимите документи е публикувана на университетския сайт: www.swu.bg.

Related posts

Лек автомобил изгоря в Банско тази нощ

Дани Тренчева

Писателката Гергана Тодорова стартира две инициативи с подкрепата на кмета на Община Симитли – Апостол Апостолов

Дани Тренчева

Вандали прерязаха кабели, захранващи част от уличното осветление в Благоевград

admin

Мъж от Петрич е арестуван за потрошен лек автомобил „Фолксваген Голф“

admin

Данъчната кампания в Благоевград стартира днес

Дани Тренчева

Пореден вандалски акт в Благоевград,този има задържани

admin

Leave a Comment