19.03.2024
Covid-19 Свят

СЗО препоръчва премахване на ограниченията за пътуване

СЗО препоръча на световната общност да премахне или облекчи международните ограничения за пътуване, предаде БГНЕС. СЗО подчертава неефективността на подобни мерки, която е породена от опит да се предотврати международното разпространение на щама Омикрон чрез забрана за пътуване.

Експертите заявиха необходимостта от „отмяна или облекчаване на зеления сертификат“, тъй като той не носи ползи и продължава да допринася за икономическия и социален стрес, изпитван от страните“. Що се отнася до изискването на пътниците да носят маски, да предоставят данни от тестове за коронавирус или сертификати за ваксинация, такива действия „трябва да се основават на оценка на риска“ и да не създават „финансова тежест“ за пътуващите, смятат от организацията.

СЗО смята, че не трябва „да се изискват доказателства за ваксинация срещу Ковид за международни пътувания като единствено средство или условие за влизане в страната“, смятат експертите и добавят, че достъпът до ваксини в света остава ограничен, а разпространението им е крайно неравномерно.

На десетото си заседание преди седмица комисията заключи, че Covid-19 продължава да бъде извънредна ситуация за общественото здраве от международно значение.

Related posts

Зелен сертификат ще получат и преболедувалите с направен антигенен тест

Дани Тренчева

Нови силни експлозии в центъра на Киев

Дани Тренчева

СЗО разследва смъртта на 89 души от мистериозна болест в Судан

Дани Тренчева

Prime Minister of Portugal, Antonio Costa Arrives For A Meeting With European Union Leaders

admin

Средно по 50 човека на ден са губили живота си в изминалите 700 дни на пандемия

Дани Тренчева

„Продължаваме промяната“ печели парламентарния вот и в САЩ

Дани Тренчева

Leave a Comment