08.06.2023
България Политика

„Продължаваме Промяната”: Днес говорим с ИТН и БСП, не приемаме условието на „Възраждане”

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация „Продължаваме Промяната“ вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

„Днес говорим с „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“. Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме“, заяви Лорер.

По-рано днес БСП потвърди, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на ПП. Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев. „Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство. Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство“, заяви Нинова.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърждават пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме Промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия „Възраждане“ би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с ПП само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради COVID кризата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов по-рано днес. „Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки; ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище“, заяви председателят на новия „играч“ в парламента. От „Продължаваме Промяната“ не приемат условието на „Възраждане“, посочи Даниел Лорер. 

Related posts

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Дани Тренчева

Presidents, Race and the Military, in the 1940s and Now, A Throughout Comparision

admin

Пиян шофьор се удари в тир

admin

Повдигнаха обвинение на шефа на ГДБОП за натиск по аферата „Хемус“

Дани Тренчева

Президентът Румен Радев се срещна с президента на ОАЕ

admin

Прогноза за времето 12 януари 2022

Дани Тренчева

Leave a Comment