18.04.2024
България

Прогноза за времето 2 март 2022

Днес облачността над страната ще се задържи значителна. Ще има превалявания от сняг, главно в Североизточна България и Предбалкана. По-значителни разкъсвания и намаления на облачността ще има над Южна България в нощните часове и преди обяд. Вятърът ще се ориентира от северозапад и през деня ще бъде до умерен. Минималните температури в повечето райони ще бъдат между минус 6° и минус 1°, а максималните между 3° и 8°, на места в североизточните райони малко по-ниски. В София минимална температура минус 6°, максимална около 3°. Това съобщи дежурният синоптик на НИМХ.   

Атмосферното налягане ще се понижи, но ще остане малко по-високо от средното за март.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превали сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 0°, на 2000 метра – около минус 8°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по северното крайбрежие с превалявания от слаб сняг. След обяд вече ще бъде без валеж, а по-късно през деня и облачността ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максимални температури на въздуха: 3°-6°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Related posts

Полицай спаси живота на дете

admin

Силен вятър отложи откриването на ски сезона на Витоша

Дани Тренчева

Александър Николов: Ще има осезаемо намаляване на цената на газа

admin

Спецпрокуратурата повдигна обвинения на шестима от група за лихварство

Дани Тренчева

КЕВР обсъжда цената на газа за септември

admin

20 млн. лв. от бюджета на ВСС ще бъдат дадени на БАН

Дани Тренчева

Leave a Comment