28.03.2024
България Политика

„Продължаваме Промяната”: Днес говорим с ИТН и БСП, не приемаме условието на „Възраждане”

Преговорите за подкрепа на бъдещ кабинет с мандата на формация „Продължаваме Промяната“ вече са започнали и се провеждат и в този момент. Това съобщи за БНР Даниел Лорер от партията победител на парламентарния вот.

„Днес говорим с „Има такъв народ“, БСП и „Демократична България“. Предвид динамичната ситуация в техните ръководства, разговорите в момента са неофициални и се надяваме до края на деня, тази вечер да можем да споделим с медиите как напредваме“, заяви Лорер.

По-рано днес БСП потвърди, че ще участва в преговорите за съставяне на правителство с мандат на ПП. Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Кирил Петков и Асен Василев. „Приехме тази покана. Започнахме преговори за правителство. Разбира се, в този разговор си казахме, че първо ще сложим на масата програмите си, ще търсим общите неща, ще търсим обединение. Ще работим след това във формат на експертни групи, които по секторни политики да разговарят в подробности за програма на бъдещо правителство“, заяви Нинова.

Засега от „Има такъв народ“ отказват коментар, а от „Демократична България“ потвърждават пред БНР, че в късния следобед ще се срещнат с представители на „Продължаваме Промяната“.

Към ГЕРБ-СДС и ДПС не са отправяни покани за разговори.

Партия „Възраждане“ би преговаряла за подкрепа на бъдещ кабинет с ПП само при ангажимент от тяхна страна за отмяна на всички ограничителни мерки, наложени заради COVID кризата. Това обяви лидерът на партията Костадин Костадинов по-рано днес. „Преди да започнем разговори, ние искаме да разберем ще отпаднат ли всички ограничителни мерки; ще отпадне ли изискването децата ни да бъдат тествани, защото ние искаме децата ни да се върнат в училище“, заяви председателят на новия „играч“ в парламента. От „Продължаваме Промяната“ не приемат условието на „Възраждане“, посочи Даниел Лорер. 

Related posts

Витанов прогнозира кога ще спре Омикрон вълната у нас

Дани Тренчева

Черна статистика

admin

Бивш и настоящ енергиен министър в спор за интерконектора България-Гърция

Дани Тренчева

Експерт: Цената на бензина може да достигне и 3 лева

Хладен душ за България ден преди окончателното решение за присъединяването ни към Шенген

admin

Ивайло Мирчев: “Лукойл Нефтохим” трябва да бъде под оперативен контрол на държавата

Leave a Comment