03.05.2024
България Политика

Пеевски: Обсъждахме в новата конституция да няма главен прокурор

Нашите предложение за съдебната реформа са отпреди година и половина, поради което вече са доста остарели. Видяхте, че приехме Механизма за контрол върху главния прокурор. Обсъждахме и това да премахнем фигурата на главния прокурор като цяло, т.е. да я няма в новата конституция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ДПС и член на Комисията по конституционни въпроси Делян Пеевски след срещата си с представители на ПП-ДБ и правосъдния министър Атанас Славов.

„Преди година и половина година орязахме изцяло правомощията на главния прокурор, сега сигурно ще вървим към премахването на тази фигура по предложение ПП-ДБ“, посочи той.

Пеевски коментира, че по време на разговорите с ПП-ДБ въпросът за мястото му в конституционната комисия не е бил обсъждан, а са говорили само експертно за нуждата от конституционна реформа.

Не става въпрос за една личност, търсим консенсус по темите. Освен това никога не съм казвал, че се работи само върху проекта на конституция на ДПС, тъй като всички имат своите проекти. Трябва да намерим общо съгласие. Никой не може да доминира в тази комисия, защото се касае за конституцията на България, подчерта на финала Делян Пеевски.

Related posts

5 нови случая на COVID-19 в Благоевград

Прогноза за времето 18 февруари 2022

Здравното министерство с онлайн система за набиране на доброволци в борбата срещу COVID-19

Ново осъдително решение за кмета на Перник

admin

Калоян Стайков: Щетите от мораториума са нанесени, обявената помощ само замазва проблема

Дани Тренчева

Днес почитаме Св. Мъченик Юлиан Тарсийски

admin

Leave a Comment