25.04.2024
Пулсът на Югозапада

Проверяват състоянието на над 30 бомбоубежища в Дупница

Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в града, които са над 30, съобщават от администрацията. Три от тях са общински, които са поддържани през годините и от днес ще бъдат основно почистени от служители на Общината.

Най-голямото бомбоубежище е това под Часовниковата кула, което събира 250 човека, находящото се на ул. „Николаевска“ е за 100 човека, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има отделно още шест обектови скривалища, а останалите са подблокови в различните квартали на града.

Преди години Общината имала намерение да отдаде някои от скривалищата за складове, но нямало желаещи да ги наемат. На среща с кметовете на малките населени места бяха обсъдени и възможностите за осигуряване на подслон за бежанци от Украйна.

На този етап Община Дупница може да подсигури места за около 40 човека, основно в бившия юндом за сираци „Олга Стоянова“.

„До края на седмицата очаквам колегите от селата да посочат места за евентуално настаняване на бежанци, като някои посочиха, че имат варианти. В зависимост от ситуацията с бежанци, ако такива дойдат, имаме готовност да обявим веднага и телефон и място за предоставяне на помощи за тях“, каза кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Източник: БНР

Related posts

Обучението на ротационен принцип за учениците от V до XII клас в община Симитли и област Благоевград се удължава с още една седмица

Дани Тренчева

Стартира реконструкцията на пътя Кресна – Влахи

admin

Стартират дейности по саниране сградата на кметство в село Сушица по проект на Община Симитли по Програма за развитие на селските райони 2014-2020 г.

admin

Младеж от Петрич блъсна и уби пешеходец

КАДРОВИ ВЪРТЕЛЕЖКИ ПО ЕТАЖИТЕ НА ТЕМИДА В ПИРИНСКО

admin

Таня Димитрова: Гонят ме от общинското жилище в Благоевград, а съм самотна майка с 13-г. син

admin

Leave a Comment