04.12.2022
Пулсът на Югозапада

Проверяват състоянието на над 30 бомбоубежища в Дупница

Със заповед на кмета на Община Дупница  инж. Методи Чимев започна превантивна проверка на бомбоубежищата и защитните съоръжения в града, които са над 30, съобщават от администрацията. Три от тях са общински, които са поддържани през годините и от днес ще бъдат основно почистени от служители на Общината.

Най-голямото бомбоубежище е това под Часовниковата кула, което събира 250 човека, находящото се на ул. „Николаевска“ е за 100 човека, а при Еврейските гробища за 200. На територията на града има отделно още шест обектови скривалища, а останалите са подблокови в различните квартали на града.

Преди години Общината имала намерение да отдаде някои от скривалищата за складове, но нямало желаещи да ги наемат. На среща с кметовете на малките населени места бяха обсъдени и възможностите за осигуряване на подслон за бежанци от Украйна.

На този етап Община Дупница може да подсигури места за около 40 човека, основно в бившия юндом за сираци „Олга Стоянова“.

„До края на седмицата очаквам колегите от селата да посочат места за евентуално настаняване на бежанци, като някои посочиха, че имат варианти. В зависимост от ситуацията с бежанци, ако такива дойдат, имаме готовност да обявим веднага и телефон и място за предоставяне на помощи за тях“, каза кметът на Дупница инж. Методи Чимев.

Източник: БНР

Related posts

109 години от Освобождението на Разлог

Дани Тренчева

Възможни са прекъсвания на електрозахранването в град Симитли и селата Крупник и Полето на 30 ноември

Дани Тренчева

Фотоизложба и концерт – част от програмата в третия ден на Националния студентски фестивал на изкуствата в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Дани Тренчева

Полицията с официална информация за двойното убийство в Благоевград

Дани Тренчева

БАБХ потвърди огнище на АЧС в лично стопанство в село Кавракирово, област Благоевград

Дани Тренчева

Благоевград посреща премиера и президента без улични кучета по площадите

Дани Тренчева

Leave a Comment