20.04.2024
Култура и изкуство Пулсът на Югозапада Симитли

Второкласнички от училището в село Долно Осеново закичиха с мартеници кмета Апостол Апостолов и служители на Община Симитли

Второкласничките от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“ – село Долно Осеново – Аксиния Чобанова, Емилия Каменова и Емануела Чобанова, закичиха с ръчно изработени мартеници кмета на Община Симитли Апостол Апостолов и служителите на Общинска администрация.

Пременени с красиви народни носии, децата преминаха през всеки един кабинет, донасяйки празнично настроени на служителите, както и красиви червено – бели мартеници, изработени от тях и техните баби. Пръв, в своя кабинет, ги посрещна кмета Апостолов, който бе орисан от малките момичета за здраве и берекет. Във всяка стая, в която влизаха, децата наричаха със стихотворения за успешна и плодородна година.

С тях бяха учителите Елена Каменова и Васка Стоилова, която влезна в ролята на добрата Баба Марта. Децата и техните педагози също получиха мартеници и сладки лакомства, а пожеланията към тях бяха да са здрави и щастливи, румени, червени, весели, засмени!

На тръгване, малчуганите и техните учители, заедно със зам.-кмета на Община Симитли Евгения Георгиева, се снимаха пред красивия мартенски кът, който посреща жителите и гостите на града на площад „Септември“.

Related posts

Шофьор блъсна жена на пешеходна пътека в Благоевград

Дани Тренчева

Никулден е!

admin

Започна делото срещу обвинената в убийството на двете си деца

Дани Тренчева

От популацията на костенурки и змии в Кресненското дефиле зависи трасето на АМ „Струма“

admin

Мирен протест пред болница „Пулс“ в подкрепа на Вова

Хороскоп за 9 февруари

admin

Leave a Comment