29.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Зам.-кметът на община Симитли Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“

Заместник – кметът Евгения Георгиева взе участие в представянето на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“, в който община Симитли е партньор.

Водеща община по проекта е Благоевград, а освен Симитли, партньори са още общините Кочериново и Бобошево, както и ѝ Асоциацията за развитие на Норвегия.

Пред присъстващите в залата, зам.-кметът Евгения Георгиева заяви, че е изключително щастлива от факта, че община Симитли е част от този проект.

„Сигурна съм, че проектът ще бъде реализиран успешно и че чрез него ще подобрим качеството на живот на хората в нашите общини. Заедно можем да запазим нашия общ дом – планетата Земя“, каза още тя и допълни, че общо задължение на всички е да пазим планетата чиста.

Общата цел на проект „Прилагане на мерки за успешна адаптация към климатичните промени“ е да се повиши капацитета на общините Благоевград, Симитли, Кочериново и Бобошево за устойчиво прилагане на иновативни мерки и технологии на общинско ниво в сектора на отпадъците и енергетиката и адаптиране на стратегическите планове и програми с оглед преодоляване на неблагоприятните последици от изменението на климата.

Общият бюджет на проекта е 792 597.61 лева. За община Симитли предвидените средства са в размер на 111 365.50 лв. БФП. Периодът на изпълнение на проекта е 08.11.2021 г. – 08.112023 г.

Related posts

Задържаният за убийството на дядо Иван от Микрево остава в ареста

admin

Специализирана акция в Благоевград тази нощ

admin

Баща на 3 дъщери и 11 внуци, д-р Румен Кондев празнува с многолюдната си челяд „Старчевата” в Разлог

admin

Двама славни футболисти на Пирин (Бл) спират с футбола! „Орлетата“ призоваха за подобаващо изпращане

Град Гоце Делчев – домакин на Земеделски форум „От фермата до твоята трапеза“

admin

ВАС потвърди глоба и конфискация на имущество от бившия кмет на Благоевград Камбитов

Leave a Comment