13.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест на транспортния сектор у нас, като от сутринта десетки тежкотоварни автомобили и автобуси се събраха при 88-ия километър на автомагистрала „Струма“.

Малко по-късно камиони и автобуси тръгнаха в колона по магистрала „Струма“, след което преминаха няколко пъти през кръговото кръстовище на главен път Е-79 след Благоевград в посока Симитли, но без да блокират пътя. Колоната от протестиращи, обаче, предизвика затруднения движението, поради което от Областната дирекция на МВР съобщиха, че пътуващите могат да ползват обходния маршрут Благоевград – с. Железница – Симитли – пътен възел при с. Черниче и обратно.

Ситуацията е тежка, трудна, надяваме се да получим разбиране от държавата и да бъдем чути, каза пред журналисти Деси Демандиева – представител на превозвачите. По думите й протестът не е свързан само с реформата в тол системата, но и с повишените цени на горивата и с пътищата, които са в „окаяно състояние“.

Протестът беше подкрепен и от автобусните превозвачи, които посочиха, че желаят диалог по проблемите в бранша. „Държавата ти казва – този целия бранш не ни интересува, трябва да умре, и ние какво, трябва да си мълчим? Вдигат се горивата, точно това ли беше моментът да се вдигнат тол таксите, нали това е убийствено за нас. Говорим по-малко за автобусните превозвачи и много повече за тежкотоварните“, каза Марио Богданов – представител на автобусния транспорт в Благоевград.

Исканията на превозвачите са за премахване на биокомпонента в горивата, намаляване на акциза на горивата и мораториум върху разширяването на обхвата и размера на тол таксата, планирано за юли тази година.

Related posts

„Български възход“ откри предизборната си кампания в Благоевград

admin

Неврокопски митрополит Серафим отслужи литургия в храм „Св. Николай“ в Благоевград

admin

Движението по АМ „Струма“ в района на Сандански се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Арестуваха мъж от Разлог за кражба на риба от рибарник

Детско юношеска школа на „Пирин“ Благоевград въведе забрани за възпитаниците си

admin

Децата от Детска градина „Радост“ със сръчни ръчички и очи, изпълнени с щастие, сътвориха чудесни коледни писма

Дани Тренчева

Leave a Comment