27.04.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест

Превозвачи от Благоевград се включиха в днешния протест на транспортния сектор у нас, като от сутринта десетки тежкотоварни автомобили и автобуси се събраха при 88-ия километър на автомагистрала „Струма“.

Малко по-късно камиони и автобуси тръгнаха в колона по магистрала „Струма“, след което преминаха няколко пъти през кръговото кръстовище на главен път Е-79 след Благоевград в посока Симитли, но без да блокират пътя. Колоната от протестиращи, обаче, предизвика затруднения движението, поради което от Областната дирекция на МВР съобщиха, че пътуващите могат да ползват обходния маршрут Благоевград – с. Железница – Симитли – пътен възел при с. Черниче и обратно.

Ситуацията е тежка, трудна, надяваме се да получим разбиране от държавата и да бъдем чути, каза пред журналисти Деси Демандиева – представител на превозвачите. По думите й протестът не е свързан само с реформата в тол системата, но и с повишените цени на горивата и с пътищата, които са в „окаяно състояние“.

Протестът беше подкрепен и от автобусните превозвачи, които посочиха, че желаят диалог по проблемите в бранша. „Държавата ти казва – този целия бранш не ни интересува, трябва да умре, и ние какво, трябва да си мълчим? Вдигат се горивата, точно това ли беше моментът да се вдигнат тол таксите, нали това е убийствено за нас. Говорим по-малко за автобусните превозвачи и много повече за тежкотоварните“, каза Марио Богданов – представител на автобусния транспорт в Благоевград.

Исканията на превозвачите са за премахване на биокомпонента в горивата, намаляване на акциза на горивата и мораториум върху разширяването на обхвата и размера на тол таксата, планирано за юли тази година.

Related posts

Остават 2 дни до първия официален мач на „Септември“ (Симитли) за годината

Дани Тренчева

Благоевград се включва в инициатива по повод Световен ден на ходенето

Дани Тренчева

Възпитаници на детски градини в Благоевград откриха благотворителен базар в помощ на деца, пострадали от войната в Украйна

Дани Тренчева

Заловиха 44-годишна жена да шофира след употреба на наркотик в Благоевград

Петър Петров

Три фирми се конкурират кой да чисти Спортния интернат в Благоевград срещу 111 500 лв.

admin

Малолетни организират бой с кучета в Петрич

admin

Leave a Comment