29.03.2024
България Политика

Никола Минчев: Не се притесняваме от вот на недоверие

Не се притесняваме от вот на недоверие, заяви председателят на парламента Никола Минчев пред медии в отговор на журналистически въпрос след участието си в деветия редовен конгрес на КНСБ.

„В крайна сметка това е една нормална практика от парламентарния живот“, отбеляза той.

Попитан дали има притеснение, че някоя от формациите може да напусне коалицията, Минчев  отговори, че няма такова притеснение.

Председателят на парламента коментира, че от „Има такъв народ“ са поставили въпроса за това, че темата за приемането еврото не е била обсъдена на експертно ниво. Според него на този етап не е необходимо това да бъде обсъждано в парламента.

Вчера при вицепремиера и финансов министър Асен Василев коалиционните партньори се събраха, за да дискутират Националния план за приемане на еврото и антикризисните мерки. В тази връзка Минчев определи като адекватни мерките на коалицията и посочи, че, ако се налагат и законодателни промени, ще се действа в тази посока. Той посочи, че приетият за 2022 г. бюджет е бил „изключително социален“.

За съжаление така се получи, че в момента, в който го приехме, избухна и война на територията на континента, което със сигурност се отрази негативно на всички, каза Минчев.

Според председателя на парламента войната и последвалата от нея нарастваща инфлация са „смекчили“ ефекта от бюджета за хората. Минчев не коментира конкретни мерки, които се обсъждат в коалицията.

Related posts

Радев свиква КСНС за заплахите за сигурността на България

Дани Тренчева

Прогноза за времето

admin

Ресторантьорите ще плащат 9% ДДС до края на 2022 г., по-ниска ставка и за книги, и бебешки стоки

Дани Тренчева

Обмислят настаняването на украински граждани в наши хотели

Дани Тренчева

Православната църква почита паметта на Свети пророк Илия (Илинден)

admin

Нова серия бомбени заплахи: 35 училища в София получиха заплашителен имейл

admin

Leave a Comment