30.09.2022
Благоевград Култура и изкуство Пулсът на Югозапада

Портрети на народни будители ще бъдат изобразени на стената на ‘‘14-ти полк‘‘ в Благоевград

Ученици от Националната хуманитарна гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий“ ще изрисуват стената на ул. ‘‘14-ти полк‘‘ в Благоевград  с образи на просветители, символизиращи и съхранили българския дух и родолюбие.          

Емблематичните будители ще бъдат увековечени по инициатива на Ротаракт клуб Центрум, Ротари клуб Благоевград, с подкрепата на Община Благоевград. В инициативата се включват ученици от Х, ХI и ХII клас, паралелка “Изобразително изкуство и интензивно изучаване на английски език”, с ръководители г-н Илия Филипов и г-жа Александра Петкова.              

За да напомнят за славната българска история, седем на брой портрета, ще бъдат изрисувани с акрилни бои и спрейове по шаблон, прожектиран от прожектор на стената. Инициативата стартира в седмицата, която започна с Деня на народните будители и се посвещава на този най-български празник.

Related posts

Масови проверки по хотелите в Огняново и Гърмен

admin

Община Петрич предлага учениците от 5-и до 12-и клас да преминат в онлайн обучение

Дани Тренчева

Правителството отпусна 18 милиона лева за български кинопродукции

Дани Тренчева

Уволнената по жалба на украинки общинска служителка В. Милкова: Кметът е жестоко подведен, в основата на интригата е координаторът на центъра Мирослав Кюпов

Петър Петров

С високотехнологичен апарат за кожни карциноми и хронични възпалителни процеси на опорно-двигателната система лекуват пациенти от България и Македония в СБАЛО „Св. Мина“

Дани Тренчева

Община Сандански разкрива преброителен пункт

Дани Тренчева

Leave a Comment