26.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Кметът на община Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места във връзка с щетите, нанесени от поройните дъждове

Кметът на Симитли Апостол Апостолов проведе работна среща с кметовете на населените места в общината. Поводът бе да се обсъди актуалната ситуация, след поройните дъждове на 11 и 12 декември.

По време на нея стана ясно, че почти всички населени места в общината са засегнати от водното бедствие. Най – усложнена е ситуацията в село Крупник. Там са констатирани множество компрометирани участъци по водопровода, поради което населеното място ще остане без вода поне още седмица.

Благодарение на областния управител на Благоевград Николай Шушков и със съдействието на Бригадно командване – Благоевград за нуждите на населението в село Крупник ще бъдат осигурени две водоноски, както и една за социалния център в село Железница.

Вече се работи активно по отстраняване на всички щети, възникнали след дъждовете. Ангажирана е цялата налична техника. Тепърва предстои да стане ясно каква е финансовата стойност на нанесените щети.

Обявеното бедствено положение в община Симитли остава в сила до отстраняване на възникналите проблеми!

Related posts

33-годишният Ивайло Михайлов извади Богоявленския кръст от водите на река Струма в Симитли

admin

63-годишен шофьор изгуби контрол над автомобила си и се удари в бетонова ограда

Дани Тренчева

Побой и грабеж над 33-годишен в Петрич

admin

Приказка на площада в Благоевград

admin

Читалище „Съзнание-1944“ в с. Зелен дол с благородна инициатива за 1 март

Дани Тренчева

Жители на Добринище блокираха пътя в посока Гоце Делчев

admin

Leave a Comment