22.04.2024
Без категория България

Пороен дъжд наводни Царево

Пороен дъжд наводни Царево, части от Лозенец и околните къмпинги. Наложила се е евакуация на населението в района, задействани са и системите за оповестяване на населенето, съобщиха от МВР.

В няколко хотела на къмпинг „Нестинарка“ първите етажи са наводнени. Заради прелялата река Велека на места се стигна до затваряне на пътища, сред които главният път между Царево и Синеморец.

Морето е отнесло автомобили. Няма данни за жертви.

Община Царево обяви частично бедствено положение за срок от пет дни.

Оперативната обстановка на територията на община Царево остава усложнена. В следствие на обилните валежи са получени голям брой сигнали в оперативния център на бургаската пожарна служба, предимно за отводняване на приземни етажи на къщи и дворове. На място работят 10 екипа, насочват се и допълнителни сили и средства„, съобщиха от МВР.

Премиерът Николай Денков ще участва в заседанието на кризисния щаб в община Царево във връзка с бедственото положение, съобщиха от Министерския съвет. На място вече са екипи на пожарната, а на помощ са им изпратени спешни екипи и модулни формирования за борба с природни бедствия от военното министерство.

Министерският съвет е в постоянна връзка с кмета на Царево и областния управител, добавят от правителствената информационна служба.

Най-сложна е ситуацията в къмпингите „Нестинарка“ и „Арапя“, откъдето сигналите са най-голям брой.

Има прекъсване на мобилните връзки. Включи се и сирена за бедствено положение и наводнения, от което чухме предупреждение„, разказа за Euronews Bulgaria летуващ. Той е в безопасност, защото се намира на висок етаж. Но разбрал от познати, че много ниски етажи са наводнени, а коли са попаднали в морето.

В момента просто има силен дъжд, цяла нощ имаше много силни гръмотевици и още дъжд. Не е спирало от много време„, разказа летовникът.

 

Related posts

1 943 нови случая на коронавирус у нас

Прогноза за времето 15 март 2022

/ВИДЕО/Как 12-годишно дете с аутизъм оцеля 9 дни в планината

admin

Бит от полицаи по време на протестите: Знаех, че прокуратурата ще си затвори очите

Мъгла затруднява движението на Предел и в Благоевград

admin

МОН разпространи декларацията за съгласие за тестването на учениците

Leave a Comment