28.04.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Министърът на образованието одобри над половин милион лева целева субсидия за училището в Симитли

580 хил. лева целева субсидия беше осигурена на СУ “Св. св. Кирил и Методий” – гр. Симитли, с което изцяло ще се изгради нов покрив.

Заповедта е подписана от министъра на образованието проф. д-р Галин Цоков и средствата са вече по сметките на училището.

“Проведохме поредица от срещи и аргументирахме нашите искания пред министъра на образованието.  – сподели радостната новина кметът на община Симитли Апостол Апостолов. – С ремонта на покрива на училището в Симитли, както и с това, че в момента – пак с целева субсидия се модернизират  шест ученически стаи в училището в Симитли, смело можем да заявим, че всички училища в община Симитли  са на високо европейско ниво.

Общинска администрация, екипът “Европейски проекти”, заедно с ръководствата на училищата, работим последователно и целенасочено за развитие и модернизиране на материално-техническа база на училищата и като цяло подобряване на образователната инфраструктура в община Симитли.

А успехите на учителите и учениците са знак за инвестиции в бъдещето.”

Related posts

Челната тройка в коледния футболен турнир в памет на Иван Янчев дари наградния си фонд за пострадалите семейства от бл. 18 в кв. „Струмско“

Дани Тренчева

За поредна година кукерската група от село Полето показа, че и младите хора са ревностни пазители на традицията

Дани Тренчева

Част от улиците в Симитли остават без вода. Вижте кога!

admin

Нанесоха побой на 23-годишен мъж и го ограбиха в Микрево

Дани Тренчева

Двойно повече резервации в Банско в сравнение с миналата година

Дани Тренчева

Постоянен арест за благоевградчаните Вили Бореца и Й. Ортакчийски – бат Дана, заловени с 90 кашона цигари „Карелия“ без бандерол

admin

Leave a Comment