22.02.2024
Без категория България

АПИ с важна информация за шофьорите

В следващите дни в участъци от автомагистрала „Тракия“ ще се подменят и монтират нови ограничителни системи /мантинели/. Необходимо е шофьорите да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват стриктно поставената пътна сигнализация, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

В момента се подменят увредени при пътнотранспортни произшествия ограничителни системи на автомагистрала „Тракия“.

През активния летен сезон, когато трафикът беше по-интензивен към Черноморието и към граничните пунктове с Гърция и Турция, бяха монтирани нови мантинели в банкета на аварийната лента. Сега намаляването на трафика позволява да се работи в средната разделителна ивица. В момента се монтират нови ограничителни системи от 66-ти до 88-ми км в област Пазарджик и от 270-ти км до км 300 в област Ямбол.

Ограничителни системи се монтират и в участъци от републиканската пътна мрежа, на които е изпълнен текущ или основен ремонт. До края на следващата седмица се предвижда да завърши поставянето на ограничителните системи на ремонтираната отсечка от третокласния път III-8434 Кръстава – Биркова, на територията на област Пазарджик.

Подновяват се и ограничителните системи не само при ремонта на пътен участък или увреждането им при инцидент, но и когато наличните не отговарят на настоящите норми и стандарти. В тази връзка за повишаване безопасността на движение е възложена подмяната на мантинели от по-стар тип. В момента се довършва монтажът на нови ограничителни системи на първокласния път I-6, в участъка от пътен възел „Ветрен“ – гр. Бургас. До края на седмицата предстои да бъдат подменени ограничителните системи на третокласния път III-488 Сливен – с. Градец.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Днес почитаме Св. мъченици Прокъл и Иларий

admin

Задържания снощи бизнесмен Велико Желев все още е без повдигнато обвинение

admin

Николай Денков: Новата учебна година ще започне с актуализирани програми

КЕВР обсъжда цената на газа за септември

admin

Движението по главния път Разград-Русе е спряно заради катастрофа

admin

Задържаха шестдесетгодишен мъж за подкуп на длъжностно лице

admin

Leave a Comment