24.07.2024
112 България

Днес МВР засилва мерките с цел да няма жертви при катастрофи

В Деня без загинали на пътя МВР засилва мерките с цел да няма жертви при катастрофи. Това каза пред медиите Лъчезар Близнаков от Пътна полиция. Акцията днес е по повод започналата на 16 септември Седмица на безопасността на пътя. Тя се провежда за седма година по инициатива на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ROADPOL.

Всички служители на МВР, които са на пътя, както и допълните сили, ще контролират движението. Апелът на пътната  полиция е пътуващите да не забравят да използват предпазни колани.

Всички технически средства ще бъдат използвани днес, посочи Близнаков. Целта ни е да изведем от движението всеки, седнал зад волана след употреба на алкохол, каза още той, като отбеляза, че след 15 септември движението в населените места е изключително интензивно.

За първите 20 дни на септември МВР отчита по-малко катастрофи, спрямо същия период миналата година. Загиналите също са по-малко – с девет. През изминалото денонощие няма загинали при катастрофи, посочи още Лъчезар Близнаков.

В рамките на европейската инициатива 21 септември е обявен за Ден без загинали на пътя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Николай Денков: Системното място на НИМХ е към МОСВ

Дани Тренчева

Прокурор получи зловещ колет

admin

Най-малко четирима ранени при взрив на стара авиобомба близо до главната гара на Мюнхен

Дани Тренчева

Започва разпределението на щадящите тестове по училищата

Дани Тренчева

Цената на бензина и дизела се вдигат

admin

Всяко четвърто дете над 10 г. е опитвало цигара

admin

Leave a Comment