29.06.2022
112 България

Пореден случай на агресия между деца, ученички се сбиха в столичен мол

Столичната полиция започва проверка на пореден случай на агресия между ученици. На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как две момичета се бият на тераса на столичен мол. След разпространението на клипове в интернет, от СДВР са се самосезирали. Случаят е от събота вечерта, а участниците в него и свидетелите са на възраст между 13 и 17 години, предава NOVA.

От търговския център излязоха със становище, че осъждат остро проявата на агресия. Според служителите, конфликтът е възникнала внезапно и  охранителите са успели да прекратят насилието в рамките на 3-4 минути. По неофициална информация, конфликтът между момичетата е свързан с момче. Работата на полицията по случая продължава.
По случая се е самосезирала Държавната агенция за закрила на детето. 

„Тъй като в публикувания в социалните мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, включително жертвата на насилието и участниците в него, отправям апел към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на закрила на личността им. Многократното публично гледане на клипове от такъв характер нанася допълнителни травми и емоционални последици за децата. Нека ги щадим“, отправи апел председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова.

ДАЗД апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към случващото се с всяко едно дете. Ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в беда, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде приет от специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР. На линията се оказва и психологическа помощ 24 часа в денонощието.

Related posts

Нови правила за работата на депутатите

Дани Тренчева

Прокуратурата внесе искане за разпит на Божков

admin

Надежда Йорданова подписа допълнителен протокол за борба с киберпрестъпността

admin

Промените за облекчаване изграждането на обекти за производство на ел. енергия за собствено потребление, минаха на първо четене

admin

Главна дирекция „Национална полиция“ извършва проверка по сигнал в три университета в София

Дани Тренчева

Затягат мерките в няколко области

Дани Тренчева

Leave a Comment