19.04.2024
112 България

Пореден случай на агресия между деца, ученички се сбиха в столичен мол

Столичната полиция започва проверка на пореден случай на агресия между ученици. На кадри, публикувани в социалните мрежи, се вижда как две момичета се бият на тераса на столичен мол. След разпространението на клипове в интернет, от СДВР са се самосезирали. Случаят е от събота вечерта, а участниците в него и свидетелите са на възраст между 13 и 17 години, предава NOVA.

От търговския център излязоха със становище, че осъждат остро проявата на агресия. Според служителите, конфликтът е възникнала внезапно и  охранителите са успели да прекратят насилието в рамките на 3-4 минути. По неофициална информация, конфликтът между момичетата е свързан с момче. Работата на полицията по случая продължава.
По случая се е самосезирала Държавната агенция за закрила на детето. 

„Тъй като в публикувания в социалните мрежи видеоклип, децата, могат да бъдат разпознати, включително жертвата на насилието и участниците в него, отправям апел към медиите, които отразяват случая, да бъде спазвано правото на закрила на личността им. Многократното публично гледане на клипове от такъв характер нанася допълнителни травми и емоционални последици за децата. Нека ги щадим“, отправи апел председателят на ДАЗД, д-р Елеонора Лилова.

ДАЗД апелира към цялото общество да не бъдем безучастни към случващото се с всяко едно дете. Ако някой има информация за насилие над дете или, че дете е в беда, може да сигнализира Държавната агенция за закрила на детето анонимно и безплатно, като се обади на Националната телефона линия за деца 116 111. Сигналът ще бъде приет от специалисти, които имат бърза връзка с Отделите за закрила на Агенцията за социално подпомагане и Районните управления на МВР. На линията се оказва и психологическа помощ 24 часа в денонощието.

Related posts

Общинска съветничка от Велинград е намерена убита

admin

Кирил Петков вече е без имунитет

admin

Момче на 14 години е с прободна рана в корема след купон Благоевград

Обвинителен акт за служителка, присвоила над 27 хиляди лева от сметка на клиент

admin

Прогноза за времето 11 януари 2022

Дани Тренчева

Безплатни профилактични прегледи през април и май в общинските болници в София

admin

Leave a Comment