09.02.2023
Без категория България

Частичното бедствено положение в Карлово

Частичното бедствено положение в Карлово продължава да бъде в сила. Екипи на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Пловдив, на община Карлово, на „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община и десетки доброволци разчистват най-засегнатата част в града – югоизточните квартали. Това разказа за БТА зам.-кметът Антон Минев, като уточни, че улиците около и самата Професионална гимназия (ПГ) по жп транспорт „Христо Смирненски“ са с най-много поражения.

Няма бедстващи хора.

Три комисии описват щетите от наводнението в частните домове и в търговските обекти. Представители на общината помагат на гражданите да попълнят декларации към дирекцията „Социално подпомагане“ за еднократна помощ, обясни Минев. Предстои разчистване на наносите, натрупани по улиците, тротоарите и дворовете.

Седем от ремонтираните през пролетта кабинета в ПГ по жп транспорт са наводнени и пълни с тиня. За щастие спасихме италианската техника в лабораторията, коментира директорът на училището Стефан Филчев. Предстоящите зрелостни изпити няма да може да се проведат в гимназията. Според Филчев все още не може да се каже дали училището ще успее да отвори врати възстановено за 15 септември.

Седем служители на дирекцията „Аварийна помощ и превенция” към Столичната община с четири автомобила с различни видове помпи и „бекове“ за събиране на боклук оказват помощ при разчистването на кабинетите и двора на гимназията, обясни директорът на столичната дирекция Красимир Димитров.

От 17:00 ч. вчера община Карлово е в частично бедствено положение заради наводнението, причинено от обилния валеж, продължил два часа. Водата е причинила щети в частни имоти, в общинската и в държавната инфраструктура. Количеството дъжд превишава в пъти месечните валежи и е невъзможно да бъде поето от коритото на Стара река, от деретата и дъждоприемните шахти, обясниха от общинския кризисен щаб.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Дневен хороскоп за 6 януари 2022

Дани Тренчева

Задържаха криминално проявен от новозагорско с повече от 20 дози марихуана

admin

Рашков: МВР разследва експерти от КЕВР

Дани Тренчева

Земетресение край Велинград

Дани Тренчева

Божанов: Шири се дезинформация с вероятен произход Кремъл, киберинцидентите се увеличават

Прокуратурата започна проверка на дом за възрастни хора във Варна

admin

Leave a Comment