14.04.2024
България

Петков: Имаме информация за готвени провокации на протеста срещу зелените сертификати

Получихме информация, че хора от криминалния контингент ще се включат в протеста срещу зелените сертификати. Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел. 

„На протеста ще има хора, които искат мерките да отпаднат, но просто са нетърпеливи и ще протестират. Цялото правителство иска отпадане на сертификатите. Но има и цяла група хора, която ще вземе участие в протеста, с цел провокации. МВР проверява всички сигнали по този случай“, обясни премиерът. 

Министър-председателят коментира и темата за напрежението около Украйна. По думите му Европа ще продължи да използва дипломатически способи за деескалация на напрежението в Украйна. Около това решение са се обединили членовете на ЕС, зави премиерът. 

„Всички сме заедно в Европа и не може да има разделение по общата ни позиция за Украйна. Продължаваме да използваме всички дипломатически начини за деескалация на напрежението. Обсъжда се и налагането на сакнции върху Русия, но темата не е на дневен ред“, обясни той. 
Министър-председателят Кирил Петков е в Брюксел, където ще участва в среща на членовете на Европейския съвет, както и в Срещата на върха между ЕС и Африканския съюз. 

Източник: NOVA

Related posts

Михайлова: Мораториумът върху цените трябва да остане до края на април

Дани Тренчева

„Продължаваме Промяната“ няма да оттегли кандидата си за управител на БНБ

admin

Втори ден протестират превозвачите в Пловдив

admin

Нови скандални кражби от АМ „Хемус“

admin

Радев очаква по-силно сътрудничество на страната ни с членките на НАТО

admin

„Сиела Норма”: Около 250 машини трябва да бъдат подменени до балотажа

Дани Тренчева

Leave a Comment