29.06.2022
България

Петков: Имаме информация за готвени провокации на протеста срещу зелените сертификати

Получихме информация, че хора от криминалния контингент ще се включат в протеста срещу зелените сертификати. Това заяви премиерът Кирил Петков от Брюксел. 

„На протеста ще има хора, които искат мерките да отпаднат, но просто са нетърпеливи и ще протестират. Цялото правителство иска отпадане на сертификатите. Но има и цяла група хора, която ще вземе участие в протеста, с цел провокации. МВР проверява всички сигнали по този случай“, обясни премиерът. 

Министър-председателят коментира и темата за напрежението около Украйна. По думите му Европа ще продължи да използва дипломатически способи за деескалация на напрежението в Украйна. Около това решение са се обединили членовете на ЕС, зави премиерът. 

„Всички сме заедно в Европа и не може да има разделение по общата ни позиция за Украйна. Продължаваме да използваме всички дипломатически начини за деескалация на напрежението. Обсъжда се и налагането на сакнции върху Русия, но темата не е на дневен ред“, обясни той. 
Министър-председателят Кирил Петков е в Брюксел, където ще участва в среща на членовете на Европейския съвет, както и в Срещата на върха между ЕС и Африканския съюз. 

Източник: NOVA

Related posts

Бонбонова наваксва мощно след „Ергенът“

Близо 6 пъти превишение в нормите за качество на въздуха в София

Дани Тренчева

“Демократична България” настоява за разглеждане на решението за военна помощ за Украйна

8 нови случая на COVID-19 в Благоевград

Бивш социален министър: Липсва яснота за размера на минималната пенсия от 1 януари

Дани Тренчева

Гешев иска от КС отмяна на текстове, които предвиждат парламентарен контрол над прокуратурата

Петър Петров

Leave a Comment