21.03.2023
България

Отпускат допълнителна финансова помощ за отопление

„Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за хора, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане“. Това обяви на брифинг министърът на на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Целта е да се разшири кръгът на лицата, които имат достъп до енергийно подпомагане. Такава помощ ще се полага на лицата, които с до 30 лв. надхвърлят изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане, лицата с регистрация в Бюрата по труда по-малко от 6 месеца и всички лица, които са с над 50% загубена работоспособност, самотно живеещите възрастни хора, самотни родители на деца до 3 години, деца и възрастни с увреждания.

За целта са отделени 15 млн. лв., които ще се насочат към над 50 000 нуждаещи се, предава NOVA.

Документите на хората, които отговарят на новите условия, но са получили отказ по старите правила от социалните служби, ще бъдат преразгледани.

На брифинга след заседанието на служебното правителство новият министър на правосъдието Иван Дерменджиев представи и новите правила, които МС ще предложи, за осъществяване на контрол върху дейността на главния прокурор. 

Related posts

Осъдиха ефективно събирачи на дългове от фирма за бързи кредити

Дани Тренчева

Студентите и докторантите ще получат помощи за високите сметки за ток

Изтича срокът, в който „Топлофикация София“ трябва да изплати задълженията си към „Булгаргаз“

Дани Тренчева

Иван Гешев покани Надежда Йорданова и Христо Иванов на дебат за промените в Закона за съдебната власт

admin

Атанас Атанасов: Правителството почти е ясно

Дани Тренчева

Облачно и дъждовно време, температурите до 8 градуса

admin

Leave a Comment