28.03.2024
България

Отпускат допълнителна финансова помощ за отопление

„Министерският съвет прие постановление, с което предоставя допълнителна финансова помощ за хора, които не отговарят на условията за енергийно подпомагане по реда на Програмата за енергийно подпомагане“. Това обяви на брифинг министърът на на труда и социалната политика Гълъб Донев.

Целта е да се разшири кръгът на лицата, които имат достъп до енергийно подпомагане. Такава помощ ще се полага на лицата, които с до 30 лв. надхвърлят изискуемия минимум за кандидатстване за месечна помощ за енергийно подпомагане, лицата с регистрация в Бюрата по труда по-малко от 6 месеца и всички лица, които са с над 50% загубена работоспособност, самотно живеещите възрастни хора, самотни родители на деца до 3 години, деца и възрастни с увреждания.

За целта са отделени 15 млн. лв., които ще се насочат към над 50 000 нуждаещи се, предава NOVA.

Документите на хората, които отговарят на новите условия, но са получили отказ по старите правила от социалните служби, ще бъдат преразгледани.

На брифинга след заседанието на служебното правителство новият министър на правосъдието Иван Дерменджиев представи и новите правила, които МС ще предложи, за осъществяване на контрол върху дейността на главния прокурор. 

Related posts

Румен Радев и Илияна Йотова положиха клетва

Дани Тренчева

Държавата запечатва редакцията на вестник „Труд“

Дани Тренчева

Василев: Не искаме нито един пенсионер да остане под линията на бедност

Дани Тренчева

ГЕРБ-СДС, ДПС и ‘Възраждане’ заедно поискаха оставката на Мирослав Иванов

Държавата ще отпусне средства за пострадалите от наводненията в Карловско

admin

Удължава се междусрочната ваканция на всички ученици в община Симитли и страната

Дани Тренчева

Leave a Comment