27.07.2024
112

Осъдиха ученици, хванати с марихуана в Дупница

Двама непълнолетни, на по 16 години, ученици в 10-и клас, се признаха за виновни в това, че са държали марихуана.

Районен съд – Дупница одобри споразумението постигнато между прокуратурата и защитата на обвиняемите, като им наложи наказания „Пробация“, с пробационни мерки за срок от по 6 месеца.

Разбирам, че решеното със споразумение дело има последиците на влязла в сила присъда и съм съгласен с тези последици, заявиха по отделно пред съда двамата обвиняеми.

 

Те се признават за виновни в това, че на 23 ноември 2022 г. в гр. Дупница, в лек автомобил „Ауди“, паркиран в ж.к. „Бистрица“ и в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, в съучастие като съизвършители, в условията на продължавано престъпление, са държали коноп. Макар и непълнолетни са могли да разбират свойството и значението на деянието и да ръководят постъпките си.

В лекия автомобил са държали 16 обекта с марихуана, с общо тегло 60,15 грама и обща стойност 360,90 лева, а в тревиста площ до блок в ж.к. „Старите жилища“, са държали 9 обекта с марихуана с общо тегло 3,48 грама и обща стойност 20,88 лева.

Съдът определи наказание „Пробация“, като трябва да имат задължителна регистрация по постоянен и настоящ адрес за срок от 6 месеца и два пъти седмично да се срещат с пробационен служител.

Related posts

Откраднаха голяма сума пари и златни накити от частен дом в Банско

Дани Тренчева

Постоянен и домашен арест за братята, обвинени за агресията над медици в Самоков

admin

Спецакция на полицията се провежда край Пловдив

admin

МВР със спецакция за крадени автомобили

admin

Шофьор на автобус от Петрич предизвика катастрофа

Дани Тренчева

Прокуратурата разследва умишлено убийство на актрисата Виолета Донева

admin

Leave a Comment