22.04.2024
112 България

МВР със спецакция за крадени автомобили

В ход е специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с противозаконно отнемане на автомобили, разпоредена от главния секретар на МВР Петър Тодоров, съобщиха от ведомството.

До момента са проверени над 20 автоморги, установени са депа за разкомплектоване на автомобили – по-голямата част от които – собственост на криминално проявени лица от Перник. До момента са образувани пет досъдебни производства. Полицейските действия продължават.

Иззети са голям брой двигатели, скоростни кутии, купета, различни видове авточасти и предмети от откраднати през периода 2019 – 2022 г. автомобили. За установени различни нарушения контролните органи са съставили констативни протоколи и актове.

В операцията участват екипи на Главната дирекция „Национална полиция“, Столичната дирекция „Вътрешни работи“, Областната дирекция на МВР-Перник и жандармерията, служители на пожарната, както и представители на Националната агенция за приходите, Регионалната инспекция по околната среда и водите, и Инспекцията по труда.

Related posts

Прогноза за времето 17 март 2022

Предложение на ИТН мина с гласовете на ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“

admin

Прогноза за времето 21 януари 2022

Дани Тренчева

60 000 души ще запазят работата си с новия дизайн на мярката „Запази ме +“

Дани Тренчева

Застреляха Алексей Петров

admin

Депутатите няма да обсъждат въвеждане на зелен сертификат за НС

Дани Тренчева

Leave a Comment