23.10.2024
Благоевград Пулсът на Югозапада Темида

Окръжният съд в Благоевград насрочи открито заседание във връзка с Европейската заповед за арест на Елена Удря

Окръжният съд в Благоевград насрочи открито съдебно заседание във връзка с искане на Окръжна прокуратура – Благоевград за изпълнение на Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от съда в Букурещ на бившия румънски министър Елена Удря, съобщиха от съда. Заседанието е утре, 13 април, от 14:30 часа.

Както БТА писа, Благоевградският окръжен съд взе най-тежката мярка за неотклонение на Елена Удря на заседание в събота, 9 април, с цел осигуряване на участието й в производство по изпълнение на получена ЕЗА.

Удря е обявена за международно издирване с цел арест и екстрадиция от румънските власти за изпълнение на влязла в сила присъда от шест години лишаване от свобода за получен подкуп. Тя е задържана на ГКПП „Кулата“  на 7 април 2022 г. при опит да напусне България.

Related posts

Челната тройка в коледния футболен турнир в памет на Иван Янчев дари наградния си фонд за пострадалите семейства от бл. 18 в кв. „Струмско“

Дани Тренчева

Горски и полицаи провеждат масирана акция

admin

Общинска кампания за предоставяне на дърва за огрев в община Банско

Дани Тренчева

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

Министър-председателят Стефан Янев ще посети утре Благоевград

Дани Тренчева

На 3, 6 и 12 септември в пиковите часове се спира движението на камионите над 12 т на път I-1 Благоевград – Кресна и в участъци от АМ „Тракия“, АМ „Хемус“

admin

Leave a Comment