26.04.2024
България Политика

БСП уважава партньорите си, но иска да се върнат хартиените бюлетини

Предложеният законопроект е обсъден на експертен съвет на управляващата коалиция

Предложеният от БСП законопроект за промени в Изборния кодекс, който връща хартиените бюлетини като алтернатива на машинното гласуване, е бил обсъден на експертен съвет на управляващата коалиция, съобщиха от БСП.

Лидерът на партията и вицепремиер Корнелия Нинова е представила законопроекта и на коалиционен съвет на лидерите, уточняват от партията.

„БСП уважава своите партньори и спазва споразумението помежду им. Законопроектът не фигурира в споразумението за правителство, но БСП се позовава на раздел III „Законодателна дейност“ от него, съгласно който всяка партия може да предлага свой законопроект, след като го представи пред партньорите“, обясняват още от БСП. И допълват, че решението за внасяне на законопроекта е одобрено на заседанието на конгреса на БСП на 22 януари, а след това и на заседание на Националния съвет на партията, на Изпълнително бюро и след допитване до структурите.

Депутатът от „Демократична България“ Владислав Панев заяви вчера, че БСП едва ли ще получи подкрепа от коалиционните си партньори. Той подчерта, че използването на плаващи мнозинства в парламента не е добро за управлението на страната.

Днес министърът на земеделието Иван Иванов от квотата на левицата, заяви, че се надява да успеят да убедят коалиционните си партньори да подкрепят предложението, а не то да мине с гласовете на ГЕРБ, ДПС и Възраждане в пленарна зала.

100% машинно гласуване отказва много хора да гласуват, каза още министърът по БНТ.

Related posts

Личните лекари ще могат да изписват безплатни лекарства за COVID пациенти

Дани Тренчева

18 българчета в първите топ 3 позиции на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics 2022

Природният газ поскъпва през март

Дани Тренчева

Как да опазим близките си: Кантарджиев съветва в какъв случай да не се събираме по празниците

Дани Тренчева

Влезе в сила изискването за зелен сертификат

Дани Тренчева

Асен Василев: Средата на януари започва обсъждане на бюджета

Дани Тренчева

Leave a Comment