28.03.2024
Пулсът на Югозапада Симитли

Симитли е единствената община в Югозападна България, която ще има високотехнологичен индустриален производствен парк

До един месец се очаква да бъде готов списъкът с ключовите индустриални паркове в България, обяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова в отговор на питане по време на парламентарен контрол в Народното събрание.

От думите ѝ стана ясно, че според Закона за индустриалните паркове Министерството на икономиката поддържа електронен регистър на индустриалните паркове и от влизането му в сила в регистъра са вписани 9 индустриални парка, един от които е „Индустриален парк високотехнологичен производствен парк Симитли“.

В бюджета за 2022 година са предвидени средства за национално съфинансиране за развитието на икономическите зони, като критериите, по които ще се определи този списък, ще бъдат публични. Министър Нинова пое ангажимент да представи критериите в Комисията по икономическа политика и иновации на Народното събрание.

Тя бе категорична, че от страна на държавата ще има грижа за този сектор, целенасочена държавна политика, роля на държавата в развитието на икономиката.

Related posts

След спешна среща между кмета Апостолов и кмета Топузов: Симитли се обединява в помощ на семейството от село Полена, чиито дом изгоря

Дани Тренчева

21-годишният Кристиян Петров извади Богоявленския кръст в село Полена

Дани Тренчева

Възобновиха проверките за продажба на райски газ

admin

Бившият шеф на КАТ-Благоевград влиза в съда за подкуп, имотна облага и незаконно оръжие

admin

Иззетите 355 антики при акцията на ГДБОП били с голямо историческо значение,сред арестуваните е и холандец

admin

Жена отива на съд за палеж на шивашки цех

Leave a Comment