23.02.2024
112 България

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре

Заради обилен снеговалеж от 14:00 часа е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре (проход „Троянски“). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). По-рано беше ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета и през проходите Рожен, Превала и Печинско.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен – оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.

Вчера от АПИ предупредиха, че се очаква понижение на температурите и валежи от сняг, заради което шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Проф. Сербезова създаде работна група, която ще извърши анализ на регистрираната смъртност от COVID-19 в България

Дани Тренчева

Изплащат помощта за отопление в пощенските станции

Дани Тренчева

Алибегов: Ще кажем на служителите да идват на работа и без сертификат

Дани Тренчева

Разследва се тежък пътен инцидент в Пернишко

Дани Тренчева

Обявиха при какви условия ще бъде въведен локдаун в България

Дани Тренчева

Затварят дома за стари хора „Драгалевци“

Дани Тренчева

Leave a Comment