27.07.2024
112 България

Ограничено е движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре

Заради обилен снеговалеж от 14:00 часа е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона по пътя Троян – Кърнаре (проход „Троянски“). Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). По-рано беше ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета и през проходите Рожен, Превала и Печинско.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен – оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.

Вчера от АПИ предупредиха, че се очаква понижение на температурите и валежи от сняг, заради което шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Йорданова ще внесе сигнала за предсрочно прекратяване на мандата на Гешев още тази седмица

Дани Тренчева

СЗО обявиха подсладителя аспартам за „възможен канцероген“

admin

Честваме 114 години независима България

admin

Част от учениците в София, Бургаско и Благоевградско ще учат онлайн

Дани Тренчева

ГЕРБ: Думите на Кирил Петков, че армията не е финансирана правилно и достатъчно са лъжа

Дани Тренчева

Левски подчини Лудогорец в Разград

Leave a Comment