29.03.2024
Без категория България

Проходите „Рожен“ и „Превала“ са затворени за камиони с ремаркета и полуремаркета

Ограничено е движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета през прохода „Рожен“ поради снеговалеж и снегопочистване. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). По-рано беше ограничено движението на моторни превозни средства с ремаркета и полуремаркета, и през прохода „Превала“.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) обяви за днес предупредителни кодове за снеговалежи в България. Предупреждението от втора степен – оранжев код, за очаквани значителни снеговалежи е за област Смолян и част от областите Благоевград, Пазарджик и Пловдив. Предупреждението от първа степен за снеговалежи е за областите Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Ловеч и част от областите Враца и Монтана; за значителни валежи от дъжд и сняг е за област Кърджали, а за значителни валежи от дъжд – в област Хасково.

Вчера от АПИ предупредиха, че се очаква понижение на температурите и валежи от сняг, заради което шофьорите трябва да карат внимателно, със съобразена скорост и да спазват необходимата дистанция. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Related posts

Покрай Коледа и Нова година: БАБХ е пратила за унищожаване над 17 тона храни

Дани Тренчева

КНСБ подкрепи зелените сертификати за работещите

Дани Тренчева

109 души са загинали в катастрофи от началото на годината

admin

Прогноза за времето

admin

Изчезналият преди 61 дни в Перник Емил Боев е бил забелязан в София

admin

МОН получи още 86 000 теста за ученици

Дани Тренчева

Leave a Comment