27.01.2022
Белица Пулсът на Югозапада

Общините Белица, Струмяни и Сатовча възстановиха присъственото обучение

Заради регистрирания спад на заразените с коронавирус от началото на седмицата, в три общини в Благоевградска област учебният процес е възстановен изцяло в присъствена  форма.

В три общини от благоевградска област учебният процес е възстановен присъствено, съобщават от Регионалната здравна инспекция. В училище се върнаха всички ученици от Белица, Струмяни и Сатовча.

На ротационен принцип учат в пет общини, а учениците от 5 до 12 клас в общините Благоевград, Петрич, Сандански, Гоце Делчев и Хаджидимово се обучават онлайн.

Заради проблема с липсата на тестове за по-големите ученици от Регионалното управление по образование прогнозират, че ако няма промяна в заповедта на здравния министър,  нормалният учебен процес ще бъде  възстановен поетапно в различните общини, когато броят на заразените намалее.

Към днешна дата заболеваемостта за областта е 487 на  100 000 души население.  Сериозно е намалял и натискът върху лечебните заведения.

Източник: БНР

Related posts

Катастрофа затвори движението при околовръстния път на Кюстендил

Дани Тренчева

Движението по път I-1 Благоевград – Кресна в участъка от Благоевград до разклона за Стара Кресна се осъществява с повишено внимание

Дани Тренчева

Учници в благоевградско училище се оплакват от неприлично поведение от преподавател

Дани Тренчева

Кметството в село Крупник получи дарение от 95 стека минерална вода за нуждите на населението

Дани Тренчева

Община Благоевград отпусна 9040 лв. на три двойки за инвитро процедури

Дани Тренчева

Васил Божинов се завръща в редиците на „Септември“ (Симитли)!

Дани Тренчева

Leave a Comment